Etiketler

Salı, Ağustos 12, 2014

İguazu Şelaleleri






   The Piano Guys'ın  The Mission / How Great Thou Art adlı eserininde insan da merak duygusu uyandıran 'Iguazu Falls' ile ilgili edinmiş olduğum bazı bilgi ve görseller hakkında derlemiş olduğum bir yazı.

İlk olarak The Mission / How Great Thou Art adlı eseri birlikte dinleyelim
                                 
                                 
                                                                                


İguazu şelaleler vadisi Arjantin, Paraguay ve Brezilya arasında kalıyor. İguazu Şelaleleri Dünya'nın 7 Doğa Harikasından birisi olarak geçiyor. İguazu Şelaleleri Arjantin-Brezilya ülkelerinden ziyaret edilerek farklı açılardan görülebilir.
 

Bu doğa güzelliğini, 
Álvar Núñez Cabeza de Vaca 1542 yılında keşfetmiştir. Eleanor Roosevelt bu nefes kesici doğa mucizesine baktığında, ağzından şu iki kelime dökülmüş: "Poor Niagara" (zavallı Niagara)




Her iki tarafı da kapsayan milli park 1984 yılında UNESCO tarafından "Dünya mirası" listesine alınmıştır. Turizm sebebi ile lokal anlamda çok önemli bir ekonomik rol oynar.

    


Iguazú Şelalesi Dünyanın 7 Doğa Harikası geçici(kesin olmayan) listesine girdi. Merkezi Cenevre’de bulunan İsviçreli vakıf New7Wonders tarafından düzenlenen dünya çapındaki anket sonucunda ilk 7'de yer aldı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder